Archief

editie 2022

Caroline Rutten en Dirk Overbeek

Key May Collective

The Moraine Research Collective

Wannes Lecompte

Honingbeer

Oscar van Leest

Oscar Peters

Deltatune

Les Faux manouches

Trifid

Fluweel

Lunette Saxophone Quartet

Maria Isolina Cozzani

BARTH

Franse Chansons door Caroline Rutten en Dirk Overbeek

Rabbit & Haas

programmaboekje editie 2022

evaluatie editie 2022

Download hier het Evaluatierapport editie 1

Curatoren editie 2022

Curator Derde Wal presenteert:


Oscar van Leest
13.30u/ 14.30u/ 15.30u/ en vanaf 16.00u
Oscar presenteert in het café van de Refter een geluidscompositie met een serie door de ruimte heen geplaatste sculpturen. Zowel de geluidscompositie als de sculpturen worden gemaakt van en met materiaal uit en van de Refter en het direct omliggende terrein. Het café behoudt zijn reguliere functie; bezoekers ervan bevinden zich die dag tussen het werk.

Festival-Locatie:


De Refter-café De Raaf
Rijksstraatweg 37

 

Curator Rasecht presenteert


werk van Myrna Rasker, Karin Elfrink & Carine Dokter
Myrna Rasker volgde de kunstacademie in Maastricht, ging naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Een wereldreis in 1999/2000 maakte duidelijk dat haar toekomst lag in het kunstenaarschap en dat deelt ze sindsdien graag met anderen in de voormalige dorpsslagerij van Beek.
Sinds 2006 is Karin Elfrink geboeid door de landschappelijke ruimte rond het huis in Beek-Ubbergen waar zij haar jeugd doorbracht. Grote vellen papier neemt ze mee naar het bos en te midden van haar zo vertrouwde bomen tekent ze hun aanwezigheid met OI inkt. Kijken en herinnering komen samen in haar werken.
Carine Dokter presenteert surrealistische werken. Haar innerlijke wereld en emoties vat ze in fantasievolle, rijke panorama’s.

Concert Honingbeer
 13.00u -13.30u
14.00u – 14.30u

Honingbeer maakt dromerige klankschetsen en neemt je mee in de herontdekking van haar viool. Eerlijk en van een zoete melancholie, geïnspireerd door wat raakt en een intieme ode aan de natuur. Ze mengt (post)minimal en neoklassiek met ambient.

Concert Maria Cozzani
 15.00u – 15.30u
16.00u – 16.30u

Maria Cozzani brengt moderne eigen composities en zet met haar viool en diverse effectenpedalen en langzaam opbouwende soundscapes een post-apocalyptische sfeer neer.
Curator Stadsgalerie Groningen presenteert
werk van Magna Postma, Esther Leuvenink, Peter Durieux, Annemarie de Groot, Joost Doornik en Marein Konijn. De Stadsgalerie presenteert hedendaagse figuratieve kunst. Het is opgericht door kunstenaars voor kunstliefhebbers (meer info over de exposanten op www.destadsgalerie.com)

Festival-Locatie:


Bartholomeuskerkje
 Nieuwe Holleweg 2
 Beek

Curator Extrapool presenteert


Oscar Peters
 13.00u – 13.30u
 Oscar Peters plays Breath + Wietse Voermans
(na de live performance om is de installatie doorlopend te bezoeken)
Breath is een compositie voor een zes orgels en live-electronica, uitgevoerd door geluidskunstenaar Oscar Peters. ‘Peters’ diepgewortelde fascinatie voor het pijporgel omgezet in een zestal zelf ontworpen orgels die hem in staat stellen het sonische karakter van de orgelpijpen verder te onderzoeken door te experimenteren met electronica te koppelen aan de eeuwenoude traditie van het pijporgel. Oscar Peters is geluidskunstenaar en componist, gevestigd in Den Haag, waar hij actief is in hedendaagse experimentele en elektronische muziek-scenes. Hij presenteerde zijn werken onder andere op November Music en het Valkhof Festival.

Festival-Locatie:


De Refter-de Kapel
Rijksstraatweg 37

Curator Expo Bart presenteert


Deltatune
Telkens vanaf 13.00u/ 14.00u/ 15.00u/ 16.00u
Deltatune (Pierre Estourgie) en Jeroen Glas zullen een audiovisuele installatie tonen dat ontstaan is in samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombouts. Het resultaat; glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek. Alle geluiden zijn zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Alles wordt live gespeeld en aangevuld met een hoeveelheid aan zelfgemaakte mechanische instrumenten en glazen objecten van Frederik Rombach als sculpturale klank-objecten. Deze combinatie resulteert in subtiele en rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende sonische ervaring. 

Festival-Locatie:


Villa Westerbeek
Rijksstraatweg 110

Galerie Zeven Zomers

Concert:

Rabbit & Haas
14.00u – 14.30u
15.00u – 15.30u
Klassiek en uitdagend, dat is het quatre-mains pianoduo Rabbit en Haas. Met de focus op 20 en 21-eeuwse klassieke muziek ontdekken we onontgonnen klanken. Het duo van Tamara Laverman en Hanke Scheffer stipt experimentele muziek aan en legt het onder een vergrootglas. Met hun interesse naar nieuwe muziek zijn zij altijd op zoek naar spannende wisselwerkingen.

Festival-Locatie:


de Refter/Notre Dame des Anges
, Rijksstraatweg 37

Curator Singular-Art presenteert


werk van Riëtte Wanders en Wannes Lecompte
Riëtte Wanders zoekt naar zowel ongrijpbare als tegenstrijdige beelden. Ze werkt voornamelijk met houtskool op papier en haar tekeningen lijken een notatie gestructureerd met rauwe, energieke en toch delicate lijnen.
Schilderen is voor Wannes Lecompte een heel fysieke aangelegenheid, niet alleen de daad – het doen – maar zeker ook de materie: het doek, de verf, het penseel. Het is het fysieke in de zin van het tastbare, het voelen, het zintuiglijke…

Festival-locatie:


Supplement
 van randwijckweg 2
 Beek